Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlediğin basın toplantısında, oyunun büyük kısmında kazanmayı hak eden bir performans ortaya koyduklarını belirterek, "2 puan kaybeden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Takım olarak son maçlarda harcadığımız enerjinin karşılığını alamadık. Bugün de böyle bir karşılaşma oldu. Yeni oyuncumuzun erken dakikada attığı golle, hem taraftarımıza hem takımımıza hem de camiamıza büyük moral geldiğini düşünüyorduk. Oyun disiplininden kopmamamız, hakemle oynamamamız gereken bir anda golü yedik. Sonrasında 15 dakika rakibimize verdik oyunu ama tekrar kontrol altına aldık. Rakibimizin 10 kişi kalmasından sonra oyunun başındaki faul sahneleri oluştu. O dakikada biraz daha şuurlu oynayabilirdik. Özellikle yeni transferimizin ve oyuncularımızın performansından memnunum. Ama harcadığımız enerjinin karşılığının 2 puan daha olduğumu düşünüyorum" dedi.
Yanal, Yattara'nın kadroda olmamasıyla ilgili ise, "Yattara kendisini oldukça rahatsız hissetti. Ateşi olduğunu, çok fazla bir şey yiyemediği için halsiz olduğunu söyledi. Durumunu değerlendirdik ve oynamamasına karar verdik" diye konuştu.
Yanal, şampiyonluk yarışının çok değişken bir hal aldığını da vurgulayarak, "Her takım yarışa zaman zaman katılıyor zaman zaman geride kalıyor. Bizim de deplasman başarılarımız ar burada iyi oynayıp kazanamadığımız maçlar var. Bundan sonra Alanzinho'nun performansının bize olumlu katkıda bulunacağına inanıyorum. Ligin bitimine daha var ve istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyorum. Kazanma arzumuzdan umutluyum. Galatasaray'ı yoğun temposuna rağmen bugün sergilediği oyun nedeniyle kutlamak gerek" dedi. Yanal, 61. dakika kutlamalarında hesap edilmeyen ağır bir balon çıktığını da vurgulayarak, "Geçen hafta da Tony Sylva'nın ayakkabı değişikliği olmuştu. Bunu kendi aramızda da konuşmuştuk hatta. Ama hakemin vermediği faul pozisyonu sonrasında bizim davranışımızın olmaması gerekiyordu. Oyunu bırakıp hakemle uğraşacağına oyuna konsantre olmalısın. Avni Aker'de 3 hafta üst üste galibiyet alamamamız özgüven kaybı yaşamamıza neden olmaz. Bugün çok güzel bir ortam vardı. Taraftarımızın oyuncularımızı çıkarken de girerken de alkışlaması gerektiğini artık bu boyuta geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tayfun çok iyi ataklar yaptı, yorulduğu için oyundan aldık. Olmaması gerekiyordu. Oyuncularımıza estek olmak gerek" ifadesini kullandı.